miercuri, 9 mai 2007

Ziua Europei este şi ziua ta!

Am primit acest comunicat, si cum e Ziua Europei il transmit si eu mai departe:


Comunicare/Informare/ Mesajul Asociaţiei Centrelor EUROPA de Ziua Europei

La mulţi ani!

Ziua Europei este şi ziua ta!

9 Mai este Ziua Europei. Pentru noi, românii, data de 9 Mai 2007 are însă o semnificaţie specială, cu mult mai puternică: este pentru prima dată când sărbătorim Ziua Europei nu din afară, ci din interior, în calitate de cetăţeni cu drepturi şi obligaţii depline ai Uniunii Europene. Începând de anul acesta, Ziua Europei este şi ziua noastră.

“A fi european este o stare, dar mai ales un şantier. Uniunea Europeană reprezintă cel mai ambiţios vis şi cel mai amplu proiect cetăţenesc al secolului XXI. A fi cu adevărat european înseamnă a participa la imaginarea şi la construirea unui tărâm comun de libertate capabil să transforme întreaga lume într-o lume mai bună, locuită de cetăţeni liberi şi responsabili. Uniunea Europeană înseamnă grija pentru lumea de mâine a fiecăruia dintre noi.”- declară Amalia Rîpea, Director Asociaţia Centrelor EUROPA.

În acest context, Asociaţia Centrelor EUROPA este o legătură instituţională care contribuie la relaţionarea românilor cu Uniunea Europeană: ce înseamnă, cum funcţionează, ce aşteaptă de la noi, valori şi oportunităţi.

Asociaţia reprezintă la nivel naţional interesele a 15 Centre de Informare EUROPA susţinute de următoarele instituţii publice şi private: Consiliile Judeţene Galaţi, Vaslui şi Mureş, Primăriile şi Consiliile Locale: Giurgiu, Câmpulung, Curtea de Argeş, Câmpulung Moldovenesc, Slatina, Predeal, Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative prin Facultatea de Relaţii Publice şi Comunicare - Centrul Regional Craiova, Fundaţia PAEM Alba, Centrul de Resurse pentru Diversitate Etnoculturală Cluj Napoca, Asociaţia pentru Integrarea Dezvoltării Durabile, Fundaţia Centrul Regional de Resurse pentru ONG Suceava, Asociaţia „Microregiunea de dezvoltare economico-socială a Ţării Maramureşului” Sighetu Marmaţiei.

Dacă vrei să ştii cum poţi participa la construcţia europeană, care depinde de noi toţi, vizitează Centrul EUROPA din oraşul tău. Îţi stăm zilnic la dispoziţie cu informaţii şi aşteptăm întrebările şi ideile tale.

Fiecare zi este Ziua Europei !

Un comentariu:

Anonim spunea...

Good fill someone in on and this fill someone in on helped me alot in my college assignement. Say thank you you seeking your information.