joi, 17 mai 2007

Convingeti-ma pe mine si pe vizitatorii europeana.ro sa votam "da" sau "nu"

Ok - mai sunt doua zile pana la referendum. Sincer eu in momentul asta nu sunt hotarat ce sa votez. Presupun ca si multi dintre vizitatorii europeana.ro. Convingeti-ne cu argumente pentru cele doua variante.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Daca deja faci parte din una din tabere, asa cum presupun - nimeni nu e cu adevarat impartial -, nimeni si nimic nu te poate convinge sa treci in partea cealalta.
Iar despre indecisi, mai bine sa stea acasa. Iti dai seama cita greutate ar putea avea un argument care sa-i convinga pe acestia sa voteze Da sau Nu in citeva zile...Daca nici pina acum nu s-au convins de realitate, inseamna ca le mai trebuie macar cite o pereche de ochi si de urechi si, poate, ceva mai mult discernamint...
Eu nu pot sa ma ascund dupa degete si-ti spun de pe acum ca voi vota DA. Motivele mele sunt multe. Sunt o persoana destul de deschisa la contraargumente; sunt destui oameni politici pe care nu-i simpatizam dar ascultindu-i vorbind am inceput sa le apreciez mentalitatea, logica si argumentele aduse in discutie. Persoana pentru a carei demitere voi vota DA cu ambele miini nu m-a putut convinge niciodata; nu l-am votat in 2004 si nu l-as vota niciodata. Nu l-am simpatizat (e putin spus dar, ma rog, sa pastram niste limite...)niciodata dar eram sceptic fata de parerile unora ca are aptitudini de dictator. In acesti ani insa m-am convins ca asa e. Caracterul sau mai bine zis lipsa lui de caracter mi-au fost clare de la inceput; am vazut cum a calcat pe cadavre, pe multe, dar noi am vazut doar citeva (Roman si Stolojan sunt doar doua exemple)si stiu ca scrupule nu a avut niciodata. Pai inseamna ca Impuscatul era mic copil...Nu vezi ca nu putem scapa de el? Sa mai fie necesara o revolutie si pentru el? Doar si pe Impuscat l-au placut multi la inceput iar mai tirziu era deja prea tirziu...
Stiu ca T.B. are motivele lui sa se tina de tron si nici unul din aceste motive nu se numesc nici Romania, nici Poporul de care vorbeste atit de des. Nu se vede clar disperarea lui si a celor, foaaaarte cinstiti, evident, din jurul lui, sa ramina acolo unde sunt sau de unde au fost dati jos? Si, apropo de cei din jurul lui, oare ei nu au vazut ca T.B. se descotoroseste repede de cine devine incomod? Dar asta e treaba lor, probabil si ei sunt santajabili.
In concluzie, eu am multe motive si argumente. Nu-mi plac agresivitatea, mitocania, smecheria, nesinceritatea, stilul dictatorial, limbajul, glumitzele, trecutul si prezentul d-lui T.B. Nemaivorbind de lipsa lui de aspect si de prestanta atit in tara cit si in strainatate, unde se pare ca nimeni nu prea-l baga in seama.
Lista ar putea continua, evident, dar nu are rost.
Deci, DA.

Dan Nita spunea...

Nu fac parte din nici una din tabere si chiar sincer nu m-am hotarat ce voi vota.

Multumesc pentru raspuns - din pacate singurul pana acum - am dat mail de semnalare a acestui post la adresele PD, PSD, PNL etc - raspunsurile dupa cum se vede sunt sublime dar lipsesc aproape cu desavarsire. Ciudata "campanie" - prost organizata de ambele tabere putin zis.

Sunt dezamagit dezamagit dezamagit - nimeni nu mai crede in argumente ?

Dan Nita spunea...

Aaa, si nu numai ca nu se crede in argumente vad ci NU SE STIE CUM SA SE TRANSMITA ARGUMENTELE POPULATIEI !!!

Vorbesc cu cei din jurul meu si ma crucesc ce "legende" circula din cauza absentei informarii - de exemplu ca daca Basescu pierde va ramane presedinte Vacaroiu, aproape nimeni nu stie ca ar urma alegeri anticipate prezidentiale la care s-ar putea prezenta din nou Basescu.

Nu stiu ce se intampla si ce "strategie" a fost gandita de tabara "Da" - dar nu asa trebuia procedat. Cum sincer cred ca si strategia taberei "Nu" bazata aproape in exclusivitate pe diabolizarea Parlamentului ar fi fost gresita daca ar fi avut si cine sa ii raspunda. Dar din greseala in greseala spre victoria finala.

Anonim spunea...

In calitate de individ interesat de politica si absolvent de Stiinte Politice si eu sunt dezamagit de modul in care se comunica. Totul este prost ales, de la mesaj la comunicatori si la mediu...

Insa cred ca tabara DA este evident inferioara taberei NU la nivel de argumente. Suspendarea lui Basescu s-a facutr impotriva unei recomandari a Curtii Constitutionale, singurul organism din Romania care are voie sa se pronunte cu privire la chestiuni legate de legea fundamentala. Este un act politic prin esenta. Argument suficient pentru mine pentru a vota NU...

Plus ca e usor sa comparam perioada 2000 - 2004 cu perioada 2004 - 2007. Mi se pare ca mai multe lucruri pozitive s-au intamplat in a doua perioada mentionata. Si unele dintre ele, de la condamnarea comunismului la promovarea unor reforme electorale, s-au intamplat datorita lui Traian Basescu.

Mai multe argumente la cerere. Lasati un comentariu pe blog la mine, eventual...

Anonim spunea...

Da. D-le Moromete, ai dreptate, condamnarea comunismului de catre un comunist e o chestie mare. Marturisesc: dorm mult mai bine de atunci, ma simt mai bine, imi merge mai bine la serviciu, toata lumea e mult mai amabila si mai bine crescuta, cu totii am devenit prieteni; vezi, de exemplu, actuala 'campanie electorala'... Iar daca imi e cumva foame sau sete, numai ce ma gindesc la condamnarea comunismului bazata pe un material mai mult decit penibil, si-mi trece de toate, ma simt deja satul.
Stimate d-le Dan Nita, deci ai vazut unde duce lipsa informarii; dumneata esti un om informat dar altii? Nu crezi ca ar fi mai bine sa stea acasa si sa nu se mai repeada sa voteze ce nici nu stiu, si pe urma sa se mire si sa se revolte ca in cazul cotei unice de impozitare, cind toti neavenitii, ca sa nu zic mai mult, se fericeau gindindu-se ce de bani vor cistiga in plus...pina au vazut negru pe alb ca nu pe ei ii viza respectiva masura.

Anonim spunea...

N-AS ZICE CA MESAJUL DAT LA PSD SAU PNL SAU PC SAU LA ORICARE DIN CEI CONTRA BASESCU, A RAMAS FARA RASPUNS, DIMPOTRIVA PERSOANA E CHIAR FOARTE ACTIVA. II REPUGNA CARACTERUL LUI BASESCU, "TRECUTUL SI PREZENTUL LUI", IL RIDICULIZEAZA PENTRU CONDAMNAREA COMUNISMULUI.
DACA AS MERGE PE RATIONAMENTUL ARGUMENTAT "PER A CONTRARIO" AS CONCLUZIONA CA II PLAC CARACTERELE PERSOANELOR AFLATE LA POLUL OPUS LUI "T.B." : ILIESCU, GEOANA, VOICULESCU, TARICEANU, PATRICIU ETC.
ESTE ADEVARAT CONDAMNAREA COMUNISMULUI NU TINE DE FOAME, DE SETE, DE FRIG, PRIN URMARE TOTI CEI CARE LUPTA PENTRU O IDEE, UN IDEAL, IN LOC SA ISI VADA DE CASA, MASINA, FAMILIE SUNT NISTE TAMPITI. LA FEL SUNT SI CEI CARE AU DORIT CONDAMNAREA NAZISMULUI, A REGIMULUI STALINIST, CEI CARE AU VRUT SA AFLE ADEVARUL IN LEGATURA CU VICTIMELE REVOLUTIEI SAU MINERIADELE. PUR SI SIMPLU UMBLAM DUPA CAI VERZI PE PERETI!
CU ASEMENEA MENTALITATE SIGUR NU EXISTA NICI O SPERANTA.
CRED INSA CA DE FAPT NU E O MENTALITATE IZVORATA DIN "INTUNERICUL" DE LA CAPATUL TUNELULUI, CI E VORBA DE UN DISCURS INVATAT DE LA ANTENA 3, DE LA "COMICII VESTITI AI MICULUI ECRAN" - VORBA LUI ANDREI PLESU.

EU RECUNOSC : SUNT PRO BASESCU.
ASTA NU PENTRU CA IL IUBESC DE NU MAI POT, CI PENTRU CA AM AJUNS LA CONCLUZIA CA A FI IMPOTRIVA LUI INSEAMNA A FI CU ILIESCU SI CU VOICULESCU SI CU TOTI AILALTI.
SI MAI ESTE CEVA : S-A JUCAT MURDAR IMPOTRIVA LUI, TOTI ASTIA AU DEMONSTRAT CA NU DAU NICI O CEAPA DEGERATA PE VOINTA POPORULUI SI PE INTERESUL NATIONAL SI CA SE POT COALIZA, CUM NICI NU VISAM (PNL CU PSD CU PRM CU UDMR!!!), DOAR CAND E VORBA DE INTERESELE LOR PERSONALE. NU AU FOST IN STARE SA SE ALIEZE PENTRU A FACE CEVA BUN PENTRU TARA.
SI INCA CEVA :
"NIMENI NU E PROFET IN TARA LUI" ESTE O ZICALA PE CARE O AU MAI MULTI, DAR CA LA NOI, LA ROMANI, NU SE APLICA NICAIERI. MONICA MACOVEI, RECUNOSCUTA UNANIM IN EUROPA CA O PROFESIONISTA ADEVARATA, DATORITA CAREIA S-A INTEGRAT ROMANIA IN UE FARA STEGULETE SI CLAUZE PE JUSTITIE, AICI A FOST INJURATA SI CALOMNIATA SI EXCLUSA TOT DE ASTIA CARE L-AU DEMIS PE BASESCU.
EU CONTINUI SA SPER SI SA IMI APAR SPERANTELE SI DE AIA MA DUC LA REFERENDUM CA SA NU IMI IA ALTII DREPTUL MEU.