sâmbătă, 19 mai 2007

Rezultatele referendumului

La ora 10, astazi (20 mai 2007), BEC a dat ca rezultate partiale:

Prezenta la vot 43,96%.

VOT DA - 24,90%

VOT NU - 74,34%

VOTURI NULE - 0,76%

16 comentarii:

Anonim spunea...

stiam cu totii ca daca majoritatea se va duce la vot,rezultatele vor fi vaforabile lui basescu.....dar acum ce va fi? ce facem?

Dan Nita spunea...

Din prima imi cer scuze pentru forma mailului cu "ultima ora" - nu stiu cum de nu a luat modificarile in care inserasem datele. Oricum le-am pus aici.

Dan Nita spunea...

Sunt curios cat este porezenta la vot - oricum vot mare de blam institutiilor de sondare a opiniei publce care dadeau zilele trecute 80% prezenta la vot

Dan Nita spunea...

Prima concluzie - clar s-au cam facut de ras cei care au gandit strategia "Da" - de la a porni si a merge mai departe cu procesul de demitere a lui Basescu si pana la a nu sti sa raspunda in campanie atacurilor acestuia si a nu sti sa explice oamenilor de ce ar fi trebuit demis.

Dan Nita spunea...

Nu stiu daca urmariti reactiile - faza tare - chiar ma gandeam cum vor da televiziunile politicienii - :) discursul lui Geoana a fost intrerupt din transmisie pentru a fi dat cel al lui Tariceanu - vad ca numai pe un post mai slabut mai ramasese Geoana vorbind in direct :)

Anonim spunea...

Singurul politician cinstit este acela care, odata ce l-ai cumparat, face ce ti-a promis ca va face.

Cand oamenii nu mai asculta de conducere e semn ca au deja o alta conducere.

Votul este un instrument aflat la indemana omului liber prin care, cel mai adesea, acesta isi distruge tara si se umileste singur.

Guvernul e ca un bebelus: la un capat are o gura mare, care inghite tot ce e bun. La celalalt capat face numai prostii. Una dupa alta.

Politicienii care se multumesc cu problemele pe care le avem se numesc conservatori. Cei care vor sa schimbe problemele vechi cu altele noi, se numesc liberali.

Pedeapsa pe care o primesti pentru ca nu faci politica este faptul ca ajungi sa fii condus de unii mai prosti ca tine.

De multe ori traim atat de prost incat nu ne putem imagina ceva mai rau. Dar politicienii intotdeauna pot.

Scopul mandatului prezidential nu este puterea sau conducerea lumii, ci amintirile, amintirile stranse intr-un best-seller.

Politicienii sunt cununati cu adevarul, dar, ca in atatea casnicii, uneori duc vieti separate.

Romania este o tara pe care cu cat o cunosti mai bine, cu atat o intelegi mai putin.

Daca politicianul iti promite o vaca, nu te grabi sa-i faci un grajd pana n-o vezi.

Politica este precum sexul in grup: unii au pozitii mai bune, altii mai putin bune, dar numai cine are ce-i trebuie poate juca un rol activ.

Nimic nu e mai periculos decat o idee care circula singura prin prea multe capete goale !!!!!

Anonim spunea...

eu cred ca am dreptate in ceea ce am spus mai sus, oricum astept pareri pro sau contra

Dan Nita spunea...

Nimic nu e mai periculos decat o idee care circula singura prin prea multe capete goale :)) asa e

Dan Nita spunea...

Ok - acu am vazut faza "confiscarii" telefonului mobil al unei jurnaliste de catre Basescu. Sincer nu stiu ce sa zic - clar ca zaiaristii sunt enervanti la un moment dat cand tot timpul sunt pe capul tau - dar sa iei telefonul cuiva si sa-i spui "vin-o dupa el la Controceni" :)) hm

Dan Nita spunea...

poate o fi vrut sa o agate pe tipa :) nu pot sa-mi explica altfel cum poti tu presedinte al unei tari sa "confisti" un telefon mobil :))

Dan Nita spunea...

Imi place ce zice acum pe Antena 3 Adriana Saftoiu - practic a existat doar o singura campanie, cea a PD-ului

Anonim spunea...

interesant ca numai acum, dupa ce Basescu si-a confirmat popularitatea extrem de larga de care se bucura - dar totodata s-a vazut si usurinta cu care oamenii pot fi antrenati in curente de idei -, reprezentantii celorlalte partide isi amintesc ca mai exista alte prioritati decat lupta nerealista de orgolii, care are, dupa parerea mea, ca principal efect o accentuare in perceptia publica a imoralitatii parlamentarilor; din acest punct de vedere, prezenta la vot si revenirea lui Basescu rezultata confirma sanctionarea venita din partea populatiei a pretentiei parlamentarilor la o moralitate pe care nu o au; din pacate, daca toata clasa politica a fost capabila sa faca tara de ras si sa tarasca un popor intreg intr-o disputa care n-a folosit nimanui si care a dus la un rezultat care se stia sau trebuia sa se aiba in vedere de o clasa politica cu pretentii de profesionalism, atunci imi exprim aici serioasa preocupare pentru felul cum vor relationa, de aici inainte institutiile statului, la ce tip de echilibru se va ajunge, pentru ca demiterea parlamentarilor care ar fi trebuit sa se intample n-o sa vina niciodata;

Anonim spunea...

prea multe dispute pentru un rezultat care se stia de la bun inceput ca asa va fi. ceea ce nu inteleg, de fapt nu vreau sa inteleg este speech-ul opozitiei care tot accentueaza pe tema celor care nu s-au prezentat la vot, incercand sa mascheze faptul ca opozitia pierde din ce in ce mai mult teren. A propos de acest lucru, interesanta observarea intreruperii discursului lui Geoana prin suprapunerea celui a lui Tariceanu.
Iar ca punct extra, dar tot in cadrul campaniei opozitiei: cum este permisa, sau mai bine zis cum poate fi gandita "coalizarea" dintre UDMR si PRM. Este inacceptabil ceea ce se poate intampla pe scena politica din Romania!

Anonim spunea...

Pana la urma toate acestea trebuiau sa se intample. Nu se poate urca o noua treapta pana cand nu se depune ceva efort.Responsabilizarea sociala a indivizilor si crearea unei mase responsabile cere efort, nu gluma.Alaturi de eforturile emotionale peste care a trebuit, parte dintre noi ,sa le parcurgem ,un lucru este limpede: nimic nu se face fara efort !

Anonim spunea...

In definitiv semnul mare de intrebare se pune in cazul simpatizantilor PNL, cei 60% care au votat NU demiterii presedintelui,,dar si in cazul minoritatii maghiare care a avut o foarte mica prezenta de vot.(oare aici nu a fost vorba de manipulare? as dori sa adaug in legatura cu manipularea de care vorbea opozitia, ei spunand- de fapt Geoana afirma- ca nu au facut deloc in aceasta saptamana campanie, ci doar s-au prezentat pur si simplu "subit" as spune la o sarbatoare a vreunui sat, la masuratul oilor, la sarbatoarea zilei Europei, aceste vizite nefiind nicidecum in spiritul campaniei pro demiterii presedintelui:))
cred insa ca apele nu se vor linisti cat de curand, din pacate atributiile prezidentiale sunt destul de limitate in fata "monstruoasei coalitii" realizate fata de un presedinte incomod. Pacat ca nu se poate vedea mai departe de propriul interes! ce sa mai spunde demisia de onoare care nu are rost s-o aduc in discutie..doar ar ramane Romania fara parlamentari care sa-si mangaie burtile si scaunele

Anonim spunea...

E clar pentru toata lumea ca in momentul in care PNL+UDMR+PC+PSD nu sunt in stare sa adune mai mult de 25% din voturile populatiei, nu mai avem o clasa politica compatibila cu dorinta "celor multi". Nu ca pana acum am fi avut, insa ne complaceam in ideea ca exista cativa jucatori care speram ca stiu sa parieze bine...
In fine, poate cineva sa ofere posibile variante pentru ce se va intampla acum?