marți, 22 mai 2007

Nu mai manipulati !

Revin acu la o chestie despre care tot am vorbit anii astia pe site. Si de care credeam ca am scapat, paradoxal, chiar ca urmare a campaniei pentru referendum.

Este vorba despre "sfaturile", "indemnurile" etc. venite de la politicienii din tarile UE sau Parlamentul European.

Iata ca vad din nou titluri de genul "Parlamentul European ne cere..." cand de fapt doar unul sau unii dintre membrii sai a opinat ca doreste acel lucru. Oameni buni, Parlamentul European isi poate exprima o opinie in ansamblul sau in urma unui vot, a unei decizii colective ! De ce vreti sa induceti in eroare cititorul care nu este obisnuit cu modul de functionare al Uniunii sau care citeste in graba doar titlurile ? Sa va fie rusine !

Sincer credeam ca am scapat de chestia asta ca vine un neica nimeni de undeva si imediat ce zice ceva e vedeta in toate ziarele. Credeam ca am scapat pentru ca in sfarsit, acu la referendum, fiecare partid si-a adus aliatii politici din Occident sa ii sprijine pozitia prin declaratii. Si asa speram ca romanii au vazut ca si Parlamentul European, ca si al nostru, nu este un comitet al inteleptilor sublim ci o adunare a reprezentatilor cetatenilor statelor membre cu opinii diverse.

Revenind, nu mai inselati oamenii, nu mai scrieti "Parlamentul European vrea....", sau "Uniunea Europeana vrea..." scrieti domne "PPE doreste...", "ALDE cere..." etc.

Niciun comentariu: