luni, 5 februarie 2007

Ok, am revenit

Ura - am revenit cu updateuri - nu mai insist cu motivele care au dus la stoparea lor saptamana trecuta ca am discutat deja asta in postul anterior - oricum pacat ca se intampla dar nu am cum altfel sa traiesc in situatia actuala

Tare ca nu numai ca nu mai am putut lucra la site ci pur si simplu m-am cam rupt cel putin pana sambata seara de orice stiri. Asa ca a fost haios cand am dat din nou de tambalaul de peste tot :) Nu se poate spune ca nu avem circ :) Cu painea e responsabilitatea noastra :)

Doua subiecte mi-au atras atentia - prima - demisia lui Ungureanu - care, sincer, cred ca era logic sa si-o dea dupa sedinta CSAT cand a votat impotriva retragerii din Irak - pentru ca in momentul respectiv se afla in dezacord atat cu primul ministru cat si cu partidul din care facea parte ori fiind numit in postul respectiv pe criteriu politic e normal sa si-l piarda pe acelasi criteriu - asta imi aminteste de pozitiile sugubete ale lui Flutur si altii asemenea care se vedeau ministrii sau secretari de stat de la mama natura :))

A doua - problemele cu suporterii in Italia - din pacate asta e mult mai grav + ca si la noi s-a cam luat razna. Este cam aiurea ca trebuie cand ma duc la meci sa-mi ascund fularul cu Rapiduletu` pana cand ajung langa stadion pentru a intra in nu stiu ce belele cu fanii stelisti de prin Drumul Taberei. Eu inteleg si vad ca intreaga societate e din ce in ce mai tensionata, mai plina de ura - plimbati-va cu troleibuzul si veti observa cum se ajunge imediat dintr-o prostie sa se ajunga la dat in cap - dar trebuie gasit o solutie astfel incat sa nu te duci la stadion cu vesta antiglont. Si parerea mea ca nu este chiar asa greu de gasit - pentru ca in mod doar o mica parte din suporteri sunt cei de la care pornesc problemele iar acestia pot fi identificati usor, amendati sau condamnati la alte sanctiuni mai grave + interzicerea accesului pe stadion. A, nu sunt de acord cu solutii gen intra jandarmeria si bate tot. In nici un caz. Asta nu duce decat la escaladarea spiralei. Si nici nu sunt de acord sa facem din stadion sala de balet in care sa nu poti sa strigi - dar fara sa se depaseasca masura. Solutia e la mijloc - mama ce filosof sunt :))

3 comentarii:

Anonim spunea...

Bine ati revenit d-le Dan Nita. Nu stiu altii cum sunt, dar mie unuia chiar mi-au lipsit "stirile"!
Cat priveste cele doua stiri la care faceti referire (hai sa le zicem stiri, desi ....),:
1. Pare odata extrem de "suspect" faptul ca d-l Ungureanu "nu mai este agreat" ca ministru de externe, insa seful lui intentioneaza sa il puna in fruntea listei pentru "parlamentarele europene". Hm! Asta ridica niste semne de intrebare (serioase) oricarui om care gandeste !!!! Ma gandesc la contextul "luptei" care tine (aiurea) prima pagina de doua saptamani (sau 4?). Adica daca nu poti de unul singur sa sifonezi imaginea cuiva, atunci te pot ajuta cei care fac parte din acelasi partid cu tine!!!

2. Violenta pe care o vedem azi e rezultatul firesc al haosului din ultimii 17 ani de "democratie". Adica "no law, no order"! Ani in care , pe langa popularizarea pe toate caile a violentei , cei abilitati cu mentinerea ordinii, au fost de multe ori adusi in situatia in care trebuiau sa "dea socoteala" atunci cand incercau sa aplice legea unor huligani care erau transformati ulterior in "biete victime". Un lucru trebuie sa fie clar de acum incolo: la violenta si lipsa de educatie ti se raspunde pe masura. Altfel ..... vorba d-voastra, vom umbla toti cu veste antiglont. Incepand din clasa a I-a!!!

Dan Nita spunea...

probabil ca desi nu vor sa o recunoasca, partidele vad alegerile pentru parlamentul european doar ca doua oportunitati:
- sa demonstreze care este potentialul lor electoral pentru eventuale alegeri anticipate;
- sa scape de oamenii incomozi din propriul partid pentru a-i trimite intr-un loc pe care il vad destul de marginal dar care "suna bine".

Aveti dreptate in ceea ce priveste problematica violentei acceptate - teama mie insa sa nu se mearga in "buna" traditie romaneasca si sa o dam dintr-o extrema in alta - oricum trebuie rezolvat ceva

Anonim spunea...

...era si timpul!