marți, 13 februarie 2007

Motiunea anti Macovei

A fost votata motiunea impotriva ministrului justitiei Monica Macovei - din totalul de 127 de voturi exprimate 81 de senatori au votat pentru moţiunea anti-Macovei, 46 de voturi impotriva.

Ok – va intereseaza subiectul ? Ca daca ar fi sa ne luam dupa dezbaterea politica de pe tv si din presa este de prim interes. Sunt curios pentru ca dupa cate vad de multe ori politicul se vede pe el insusi si furtuni in pahar de apa ajung adevarate uragane in mass-media.

Vad ca deja unii plang pe la tv - altii acuza de tradare pe aliati.

Reprezinta aceasta un prim pas catre suspendarea presedintelui ? Are vreun efect practic aceasta motiune ?

8 comentarii:

Anonim spunea...

Legal nu este obligata sa isi dea demisia - moral da.

Asa ca nu isi va da demisia :)

dana_a spunea...

Poate ca ea nu isi va da demisia... ci va fi demisa de premier :)

Anonim spunea...

Acest vot ne dovedeste odata in plus ca acesti parlamentari nu mai reprezinta poporul. Poporul vrea legi, vrea ordine si vrea o justitie curata. Votul de azi ne arata altceva. Discutam (aiurea) despre demiterea ministrului Macovei. Si cine o sa vina in locul ei? Cineva care o sa "stea cuminte" fara sa aiba treaba nimanui, lasand totul la voia .... altora? Asta dorim? Atunci asta o sa avem. Nici una din "acuzatii" nu statea in picioare. Si oricum totul este deja o mascarada urata: trebuiau sa voteze fara sa mai piarda atatea ceasuri pe banii contribuabilului. Indiferent ce le-ar fi prezentat d-na Macovei, rezultatul ar fi fost acelasi. Trebuia scapat de ea cu orice pret. Ca si de presedinte dealtfel, intrucat sunt "incomozi".
Vi se pare intamplator ca toate se intampla acum cand se pune problema Agentiei de Integritate? Sau cand pe tapet incep sa revina anchete vizand crimele din '89 si de la mineriade? Ei bine, nu cred ca e intamplator.

Anonim spunea...

Impartasesc aceasi parere cu "anonymos ". Cred ca Dnul. presedinte Basescu ar trebui sa ceara un referendum pentru suspendarea parlamentului. Sunt curios sa aflu parerea cetatenilor fata de "reprezentantii poporului". Imi cer scuze fata de cei ce constituie o exceptie.
Vasile

Anonim spunea...

ERA SI TIMPUL ! Le-au luat cam mult pana sa o demita pe aceasta doamna DIABOLICA ! Ati auzit de plagiatul ei.. trafic de influnta.. justitie corupta.. uarba.. - nu s-a facut nimic in acest sens! BA MAI MULT, a aparut chiar si in manualele alternative ca salvatoare a ROMANIEI! HAHA !ESTE O RUSINE PENTRU NOI ! SA PLECE !!!

Anonim spunea...

A primit un vot de blam din partea Parmanentului. Cred ca trebuie sa-si prezinte demisia, si asa a facut mai mult rau decat o reforma normala in sfera justitiei. PSD-ul avea dreptate in ceea ce o privea.

Anonim spunea...

Daca ne legam la ochi si alegem un cetatean al tarii acesteia, la intamplare, si il facem ministrul justitiei, exista sanse de aprox.99%, ca prestatatia acestuia in pozitia de ministru sa fie de 1000 de ori mai buna decat a Monicai Macovei. Asa ca nu mai aveti grija cine vine in locul ei.
Mai mare zapaceala decat este in sistem, hotia pe care a patronat-o, inclusiv cu sediul nou al tribunalului, nefunctional pentru ce ar fi trebuit la nivelul anului 2007, dar din punct de vedere al costurilor situandu-se pe la nivelul anului 2057 si atitudinea de lingau pe care a promovat-o sunt suficiente ca sa se intoarca la ONG-uri.
Si sa lupte de acolo impotriva cu vrea ea si sa asculte pe cine vrea, cu urechea la clanta usii.

Dan Nita spunea...

Ok - ce concluzii trag - am trimis postul acesta pe newsletter unde sunt abonati peste 3.250 de oameni, am pus banner pe toate paginile importante din site si totusi postul a fost accesat de aproximativ 50 de vizitatori si raspunsurile au fost 7 - si tineti cont ca atat abonatii cat si accesatorii europeana.ro sunt oameni interesati de politica intr-un grad mai mare decat restul concetatenilor nostrii - Asa ca ATENTIE - desi pare un capat de tara daca te uiti la TV, subiectul Monica Macovei nu e deloc asa - cum de altfel toata politica nu este - m-a distrat aseara un prieten care venise la mine si care a ramas uimit cand a auzit de procedura de suspendare a lui Basescu, habar n-avea, alte lucruri il dureau

Bineinteles ca marea majoriotate a populatiei nu este interesata de politica si de aceea este condusa de minoritatea ce se zbate in acest domeniu si care cu ocazia alegerilor ii va influenta votul, numai ca sper ca lumea politica sa revina cu picioarele pe pamant din cand in cand si sa nu treaca numai dintr-o "tragedie" in alta :)

Aaaa, oricum penibila situatia cu efectele motiunii - pai daca eu la examenul de drept constitutional nu stiam care sunt aceste efecte probabil ca il picam cu brio

+ apropo de perceptia ce exista daca te iei dupa mass-media si realitatea - socant nu cate posturi critica pe Monica Macovei.