joi, 15 februarie 2007

Votul uninominal

Ce parere aveti de problema cu votul uninominal.

Mie mi s-ar parea corect ca acesta sa fie folosit de exemplu pentru senat iar pentru camera deputatilor sa se patreze listele si cu aceasta ocazie sa se faca o diferentiere mult mai mare intre cele doua camere. Pentru ca pe moment sistemul este o aiureala, fioecare din cele doua avand cam aceleasi atributii.

Oricum, "haios" este ca aproape toate partidele si-au declarat sprijinul pentru acest sistem da cand a fost vorba sa-l si puna in practica printr-o lege au dat niznai din coada. A se vedea in acest sens si legea recenta a euroalegerilor.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Este necesar pentru Romania votul uninominal, doar asa se pot alege oameni demni de astfel de functii in stat.

Unknown spunea...

va multumesc mult pentru strile trimise de dv. caci asa mai ajung sa stiu ce se mai petrece in tara si in lume!!! Efortul dv. este imens!!

Unknown spunea...

Oare cat o sa mai dureze pana cand va fi adoptat acel act normativ care va reglementa votul uninominal??? Daca i-ar avantaja pe "alesii nostri" cu siguranta era de mult adoptat!! Nu credeti???

Dan Nita spunea...

Multumesc Iulia pentru apreciere.

Trecand la vot, probabil ca acu nu o sa mai dureze mult, urmand sa se inghesuie fiecare sa apara in ochii lumii ca cei care l-au introdus. Numai ca sper, dupa cum am zis si in post, sa nu fie singura schimbare ci sa se umble mai pe larg la parlament pentru ca are nevoie de o schimbare tot sistemul.