miercuri, 21 februarie 2007

Marea Britanie o tireaza din Irak ! Noi ?

Blair se pare ca aluat hotararea de a-si retrage in sfarsit trupele din irak. Treptat dar sigur. Ok, si noi ce facem ? Ne ascundem iar dupa false scuze cu privire la "aliati" sau luam taurul de coarne ?

Ce ma supara extrem la problema cu Romania in Irak este ca practic nu prea stim de ce suntem acolo si ce castigam. Pentru ca o politica externa coerenta ar trebui sa fie orientata spre castigul Romaniei - orice ar insemna acesta. Iar noi zero. Un singur-mare exemplu in acest sens fiind cazul Teo Peter cand "marele nostru aliat" SUA si-a batut joc de noi prin modul in care a procedat cu soldatul ucigas - apropo stiti ca a fost achitat pentru ca acuzarea americana "nu a depus la timp probe ca Teo Peter se afla in taxiu in momentul mortii" :))) ASTIA SUNT ALIATI ???

Iar pentru cei care vor sa impuna o comparatie a situatiei de acum cu americanii din Irak si 23 augustul cu nemtii va pot spune ca nici pe departe nu poate fi vorba de asa ceva. Sa se spuna ca suntem intr-un razboi cu Irakul aliati cu SUA si atunci poate s-ar asemana dar altfel nu.

Niciun comentariu: