joi, 4 ianuarie 2007

Suntem de mana a doua ?

Ma uitam azi in revista presei. La capitolul, presa straina despre noi. Vad ca nu se sfiesc sa identifice situatiapractica in care se gasesc romanii, adica de cetateni UE de mana a doua. Ceea ce sincer nu mi se pare chiar corect, daca este sa luam in calcul ca am tot fost obligati de ceva ani "sa ne facem temele" UE + impactul aderarii ne aduce la obligatii berechet pe care nu le indeplinim ne luam amenzi si mai berechet sau alte sanctiuni europene.
Bine, ma gandesc ca e normal ca atunci cand esti nou undeva sa fi privit mai chioras pentru o vreme, dar e cale lunga de la asta si pana la a porni cu handicapuri de genul:
- libertatea de circulatie a muncitorilor nu prea in majoritatea statelor UE
- suntem in UE dar nu in Schengen + tot ce rezulta de aita in bugetul UE, si extraordinar de importanta pentru noi dat fiind procentul de populatie rurala - ni se da dar intr-un procent mult mult mai mic decat il iau cei aflati deja in UE inainte de 2006 etc etc etc
Sa ma insel eu si presa europeana ? Sunt vinovati "reprezentantii" nostri care au negociat aderarea sau mai mult nu se putea obtine ?

Un comentariu:

Dan Nita spunea...

Hm, si tacerea poate fi luata drept un comentariu - numa ca nu prea stiu de care :) - oricum eu raman la parerea mea :)