luni, 29 ianuarie 2007

Numai in Romania... Sa fim seriosi

Citeam acu in revista presei scandalul din Marea britanie cu "biletelul" lui Tony Blair in afacerea banilor pentru laburisti. Dat fiind toata babilonia din ultima perioada cu "biletelul" romanesc, nu pot sa nu ma gandesc din nou la celebra vorba care o auzi pe toate drumurile "Numai in Romania se poate intampla asa ceva!" sau "Numai in Romania o sa vezi asta!" + variatiuni pe aceeasi tema.

Sa fim seriosi - pai daca la noi ar fi picat guvernul cum a picat Comisia lui Santer pentru acuzatii de coruptie probabil ca am fi iesit in strada si ne-am fi biciuit strigand ca vai nu suntem europeni si hai in Africa.

Sau v-ati uitat la scandalurile de coruptie din Franta, Italia, Marea Britanie ? Ati vazut infractiunile petrecute pe acolo, prostiile etc. ?


Noua ne place sa ne credem ori cei mai destepti din lume ori cei mai prosti. Suntem o tara normala ! Cu oameni normali ! Bineinteles avem un specific local dar este absolut de inteles asa ceva.

Cred ca este ceva de genul cu expresia "Toate mi se intampla numai mie" - expresie care nu are nici o valoare pentru ca este absolut normal ca "toate" sa ti se intample numai tie pentru ca in primul si in primul rand te vezi pe tine insuti si sti ce ti se intampla tie.

Niciun comentariu: