joi, 19 aprilie 2007

Ultima ora - Basescu a fost suspendat de Parlament

Sunt 322 pentru suspendare - 108 impotriva - 10 abtineri. Deci procedura de suspendare a fost aprobata de Parlament.

60 de comentarii:

Dan Nita spunea...

Ok - a trecut si momentul acesta - astept acum sa vad daca presedintele isi da demisia - paradoxal ce ma enerveaza la prima impresie e modul in care s-a votat - nu stiu daca v-ati uitat - adica parca in bascalie, grama de bile care nu nimereau in urna, la un moment dat un senator o lasa pe jos cazuta - hizleli - oameni buni ce s-a intamplat nu este nici capatul lumii dar nici prilej de hizleli !

Anonim spunea...

E jenant! Sunt niste jocuri politice tampite! Ne-am facut din nou de rasul curcilor

Dan Nita spunea...

Nu cred ca suntem de rasul curcilor - trecand peste modul propriu-zis de vot asupra caruia deja am atras atentia - dar in rest mi se pare normal pentru o democratie - se va vedea exact vointa populara ori la referendum ori la alegeri

Anonim spunea...

Chiar ca e jenant..........Vai de saraca tara a noastra.....Deja au inceput razvratiri pe strazi, sa ne fereasca D-zeu de mai mult.....
Mi se face sila uitandu-ma la comentarile PSD-istilor......

Dan Nita spunea...

Mai la rece nu pot sa nu observ numarul foarte mare de voturi pentru suspendare - ha, si cand ma gandesc ca s-a comentat mult de unde mai scot 7 voturi pentru a putea trece suspendarea, cand colo...

Anonim spunea...

Oke, sa comentam:
SPAM-UL TAU PE LISTE SUCKS

Dan Nita spunea...

Aaa, bine pesedeii cred ca nu le vine nici lor sa creada - ca nu cred ca la inceputul actiunii s-au gandit ca o sa si aiba castig de cauza - cat despre miscari pe strada din ce vad la tv nu prea e mare branza la universitate - poate mai incolo

Dan Nita spunea...

Ce spam pe liste ? - am trimis numai pe newsletterul www.europeana.ro - la care oricine se poate dezabona si nu va mai primi nimic

Anonim spunea...

Ei se cearta si tara pierde. O sa vina un val de critici, neincredere si altele. Nu cred ca aveam nevoie de asta acum. Am intrat in hora trebuia sa dansam nu sa iesim in mijlocul horei sa ne impiedicam. Asta la nivel european.

Anonim spunea...

NOI PENTRU CE NAIBA MAI VOTAM IN TURUL DE SCRUTIN DCA EI FAC TOT CEEA CE VOR???? RUSINEEE PARLAMENTULUI!! A DEMONSTRAT CA E CORUPT!! NE-AU INCALCAT DREPTURILE PENTRU A FURA! RUSINEEEE!!

Anonim spunea...

Oricum,Basescu nu e un presedinte capabil de ceva pozitiv.
Bine ca l-au suspendat!

Anonim spunea...

le-a fost frica sa nu mai castige si alte alegeri si au actionat. daca ii intrebi pe toti cei acum sunt impreuna impotriva lui Basescu- ce ii leaga, o sa vedeti ca numai o ideologie comuna nu.

Anonim spunea...

Oricum afirmatia ca fac legi pentru infractori s-a dovedit a fi adevarata. N-a votat "minunatul" nostru Parlament legea prin care cei care au acordat credite in mod fraudulos sunt "spalati" de pacate??

Am ajuns bataia lor de joc! Nu le mai ajunge sa fure!! Acu isi fac legi pe fata.. adica ne mai si rad in nas.

Dan Nita spunea...

Pai puteti sa votati din nou pe Basescu daca doriti ca daca isi da demisia si sunt alegeri prezidentiale asta nu inseamna ca i se interzice sa mai candideze

Anonim spunea...

Ar trebui alt Parlament nu doar alt Presedinte. Trebuie curatenie generala

Dan Nita spunea...

Aaa, da, e clar ca este o alianta de conjunctura - numai ca la chestia cu ideologia sincer in Romania nu prea vad multe partide care au o ideologie clara si sa ramana la ea :) - uitati-va numai la PD care era mare partid socialisat si se batea cu PSD sa intre in PSE si acu is mari populari :)) nu vorbesc de liberalii sociali umanisti conservatori ca ala nu e exemplu fiind un "partid" care practic nu exista

Anonim spunea...

Degeaba se dadeau neprihaniti.. Basescu nu a jignit sau atacat Parlamentul sau guvernul ci a avut conflicte cu cei care compun Parlamentul si Guvernul care isi bat joc de Romania. Cred ca singura solutie ar fi votul uninominal. Abia atunci societatea va avea puterea de sanctiona politicienii. Altfel .. o sa isi bata joc de noi in continuare prin activitati desfasurate doar in propriul interes. Ei stiu asta si de aceea nu vor promova in veci votul uninominal, sau .. vor gasi o modalitatea de adaptare .. ceva varianta romaneasca originala, astfel incat sa fie in interesul lor.

Dan Nita spunea...

da, parte a solutiei o face si schimbarea in ansamblu a cadrului legislativ politic, inclusiv introducerea votului uninominal - numai ca ATENTIE nu va asteptati la miracole de la votul uninominal, pentru ca inchipuiti-va de exemplu in cateva sate ce usor poate fi ales pe uninominal cel care pune la bataie mai multe pachete de ulei sau zahar - eu as vedea uninominal doar la senat si lista la camera deputatilor

Anonim spunea...

Poate romanii se vor trezi vreodata sa se uneasca si sa le dea o lectie politicienilor. Ungurii au stiut sa iasa in strada. Iar demonstratiile publice sunt acceptate in toate democratiile. Pana nu luam atitudine nici nu putem avea pretentii la ceva mai bun!

Anonim spunea...

O revolutie, de data asta autentica, nu o facatura kaghebisto-comunista, ar putea fi solutia la rahatul in care ne scaldam cu totii!

Dan Nita spunea...

Foarte corect - ar fi bine ca oamenii sa stie sa isi exprime opiniile si cred ca ar fi ascultati - bine nu de genul ca la unguri unde s-au apucat sa-si dea foc, pentru ca nu este cazul - in trei luni va fi ori alegeri ori referendum asa ca se rezolva in mod democratic. Dar din nou, imi pare rau ca multi romani - mai ales cei tineri - au cam inceput sa-si bage picioarele in plitica si sa nu-i mai intereseze - chiar comentam acu m cu sormea si ii spuneam ca da, democratia poate arata aiurea, dar inca este cel mai bun sistem si nu poate fi ideala

Dan Nita spunea...

Sincer nu cred ca vor fi mari miscari de mase - pe de o parte dupa cum ziceam nu este cazul - oricum in trei luni lucrurile urmand sa se rezolve pe cale democratica - iar pe de alta parte PE OAMENI NU II MAI INTERESEAZA POLITICA APROAPE DELOC - greu sa-i faci sa se miste

Anonim spunea...

Nu numai la sate .. exemplul sectorului 5 din capitala, cu strazile pline de gropi cu cosmetizarea facuta doar partea frontala a blocurilor gri.. unde actualul primar a dat bani si sacose cu alimente la saraci (cu duhul) si a castigat alegeri .. Mi-e sila de toti politicienii actuali... si daca iam boicota l;a alegeri ar fi instare sa schimbe legea si sa poata fi alesi cu 1 vot ... cuvintele sunt prea putine ca sa exprim lehamitea de clasa politica. Nu se potriveste Marea lehamite pentru ca este muuuuult mai mare.

Anonim spunea...

Adevarata problema e ca nu avem pe cine alege. Asta-i tragedia!!

Pana acum am tot ales dintre 2 rele si iata unde am ajuns.

Ar fi bine sa ne schimbam mentalitatea, dar asta e usor de zis si greu de facut.

Dan Nita spunea...

mare pacat pentru aceasta lehamite - oricui ar fi vina - si poarta vina, pe langa politicieni, si presa si "societatea civila" - cel putin aceasta din urma parerea mea ca majoritatea nu are deloc rolul pe care ar trebui sa il aiba intr-o democratie normala

Anonim spunea...

In trei luni alegeri,.. sa zicem ca il alegem din nou pe Basescu, .. cu parlamentarii ce facem? Adik, dupa ce poporul le arata ca nu sunt de acord cu ei ... sa plece. Sa fie dizolvat parlamentul, sa fie schimbata legea electorala si sa fie alegeri parlamentare. Au asa inteleg sa arate ca le pasa de democratie si nu de interese , dar .. nu imi pun sperante.

Dan Nita spunea...

Asa este - din pacate este greu de ales - dar uitati-va si afara - ca de exemplu sunt alegeri duminica si in Franta, ii vedeti mari personalitati pe favoritii de acolo ? Sau cei inscrisi in cursa din SUA ? Aici ne aflam - si pe urma adevarul ca "marile personalitati" devin 'mari" doar in istorie, contemporanii ii vad cu totul altfel :)

Anonim spunea...

N-ai sa vezi parlamentar sa plece. Sa-si lase ei osisorul pe care l-au prins... nici vorba. Oamenii astia nu au pic de coloana vertebrala, ce sa mai vorbim de onoare!

Anonim spunea...

Singura sansa e o republica parlamentara. Cu vot uninominal sau nu (poate fi o pacaleala ca votantii sunt tot aia).
Altfel o sa tot avem parte numai de demagogi gen Basescu,Vadim,Becali.


Se mai normalizeaza societatea daca dispare. Suntem o tara cu ghinion. Cu cresterea economica, imbunatatirea mediului legislativ si intrarea in UE existau sanse de normalizare mai rapida daca nu aveam un presedinte preocupat doar sa fie reales si sa aiba putere absoluta si sa fie popular. Basescu nu e in stare de nimic pozitiv, ce nu va este clar?

Prima mea amintire despre BASESCU, e de prin 90-91 cind era la niste negocieri cu sindicatele si cind nu intelegea ce inseamna cu 2% mai mult si isi intreba o consiliera, care se chinuia sa ii explice ca nu e acelasi lucru cu de 2 ori mai mult.. Ceva de genul asta (nu-mi mai aminetsc procentul -- dar era pe undeva la nivelul clasei a 3-a :) ).
Din cauza asta l-am tinut minte si m-am uitat atent la el in timp cum evolueaza. E simplu: e prost sau face pe prostul in mod penibil :) E oarecum priceput la manipulari, jocuri riscante, populiste si rele din care pina acuma nu si-o rupt gitul inca..
Dar nu se stie..

Unii zic ca Basescu e singurul mai putin necinstit.. Reuseste el sa pozeze in Maica Tereza a politicii, singurul care nu respecta pe stapinul lumii acesteia... Doar ca ii mai iese din cind in cind coada din sutana :)
Am votat in sila cu Basescu in 2004 si as fi fericit sa dispara si sa avem o politica normala. Fara el sau Becali in prim plan!
E prostie sa crezi ca cei bogati nu vor influenta politica si in viitor si ca va veni la conducere pe linga sutana imaculata a lui Basescu un cird de fecioare ce slujeasc interesele poporului. E doar lupta dintre clanuri,dar macar sa fie in frunte un mafiot mai intelept :)

Sper ca nu se vor radicaliza fanii lui Basescu aiurea si sa se faca alegeri normale. Poate ca PNL, PSD, PRM, UDMR or sa gaseasca un candidat unic capabil si de altceva decit scandal.

Trezirea si Jos Basescu :) !

Dan Nita spunea...

Intr-adevar este o problema daca sa zicem Basescu castiga alegeri peste 3 luni cu 80% si nu sunt alegeri anticipate la parlament - numai ca nu cred ca acesta va fi cazul - sincer pot fi orice rezultate peste trei luni, conteaza imens campania electorala si cum li se prezinta situatia oamenilor

Anonim spunea...

Personal nu cred in republica parlamentara. Sa ma gandesc ca voi da puterea absoluta unui Parlament cum este actualul, si ca nu va mai exista nimeni care sa-i stea in cale... in nici un caz...

Prefer republica prezidentiala!

Dan Nita spunea...

:)) - intr-o democratie nu sunt alese Maici Tereza ci cei care apar ca Maica Tereza mai ales in presa

Sînică spunea...

De la republica prezidentiala la dictatura e numai un pas.
Sperati in omul providential ca si dracu spera la fel :)
Singura sansa e un sistem in care puterea e impartita intre oameni rezonabili. Sa ne chinuim sa instruim poporul sa fie activ si sa judece rational,altfel ne paste demagogia si populismul jalnic.

Dan Nita spunea...

ok - intr-adevar poate ca o republica pur parlamentara nu este chiar o solutie - numai ca nu trebuie privit Parlamentul ca ceva rau - pot fi rai cei aflati la un moment dat in el, dar el este institutia FUNDAMENTALA a unei democratii

Anonim spunea...

SUSPENDAREA INTRADEVAR ERA NECESARA INSA TINTA TREBUIA SA FIE PARLAMENTUL SI GUVERNUL NU PRESEDINTELE ... JOS CU HOTIA SI CU INFRACTORII

Anonim spunea...

Poporul roman este predispus la dictatura. Oare in America unde tot republica prezidentiala e, de ce nu se pune problema dictaturii?

Anonim spunea...

Sa mor de ras nu alta .. PSD sa gaseasca candidat ...In fata mea sunt sub cota 0, atat timp cat pntru oragnizatia Bucuresti nu au fost in stare sa gaseasca un om mai presus de almanahe care este. ...Asta este nivelul lor ... Daca il au pe almanahe in fruntea Bucurestiului ...NU i-am simpatizat vreodata, dar cu chestia asta au devenit atat de mici....

Dan Nita spunea...

da, sunt de ras pesedeii la Bucuresti - nu atat ca respectivu nu stie gramatica - nu mi se pare fundamental ca un om politic sa stie gramatica - important e ca respectivul e varza si pe plan intelectual iar rezultate in sectorul 5 chiar nu sunt practic

cat despre predispunere la dictatura din pacate asa mi se pare si mie - majoritatea le-ar place sa fie "liniste" - ce e ciudat ca daca ma asteptam la aceasta tendinta la cei peste 40 de ani cand colo vad ca si cei tineri au aceeasi tendinta - pacat

Da dictatura este cel mai usor de invatat si "linistit" sistem dar nu e deloc o solutie

Dan Nita spunea...

Ce inseamna cum se face istoria - pentru ca orice s-ar zice azi s-a facut istorie - sunt absolut sigur ca PSD sau PRM nu se asteptau sa ajunga aici cand au inceput procedura de suspendare - da din greseala in greseala spre victoria finala :))

Anonim spunea...

E o problema de gena a poporului roman... probabil din perioada fanariotilor.. si spaga, si dictatura... din pacate se tot transmit genetic si nu stiu daca avem vreo salvare...

Poate doar o alta invazie a "romanilor" si formarea altui popor.

Dan Nita spunea...

Eeee, fiecare popor are elementele sale caracteristice - nu stiu daca tin de gene, de clima, de localizare geografica etc. Din fericire avem si elemente bune pe langa cele proaste - asta e - trebuie sa nu ne vedem nici cei mai cei nici cei mai naspa, traim intr-o lume imperfecta si cu asta trebuie sa mergem inainte

Anonim spunea...

Depinde CUM mergem inainte. Eu nu vad o solutie a acestei probleme. Pentru ca asa cum remarcai si tu tinerii gandesc la fel ca cei in varsta. Nu exista o schimbare de mentalitate si asta-i tragic.

Probabil ca solutia pt mine personal va fi sa ma car. Nu am 1000 de ani la dispozitie sa astept poporul roman sa evolueze.

Dan Nita spunea...

hehehe, sa nu ai surprize si pe alte meleaguri :) - apropo de situatia de azi, cum sa privim ce i s-a intamplat lui Clinton care era cat pe aci sa fie zburat in afacerea Monica Lewinsky - pai la noi asa ceva nici nu s-ar lua in seama :)

Anonim spunea...

Basescu a fost suspendat de parlament nu de cetateni! Cetatenii ar fi trebuit sa isi exprime parerea. Vorba lui Basescu inainte de suspendare: nu e vorba de soarta lui basescu ca si persoana ci de soarta lui basescu in calitate de presedinte al tarii, deci e vorba, la urma urmei de soarta noastra a cetatenilor

Anonim spunea...

Da, lumea nu e perfecta si noi trebuie sa mergem inainte, numai ca mergem in orice alta directie doar inainte nu. Incepand din`90 o perioada speram la disparitia pe cale naturala a elementelor negative din politica, dar in loc sa se intample asta, generatia de politicieni se inoieste cu cei crescuti sub sutana care invata sa linguseasca si sa smechereasca, si mai presus de toate sa iti rada pur si simplu in fata debitand ineptii greu de crezut si de catre un copil in cea mai mare batjocura fata de oameni, stiind ca sunt intangibili...Sperante 0...

Anonim spunea...

Suspendarea lui Traian Basescu e TRUMFUL HOTILOR ASUPRA OAMENILOR CINSTITI din RO. Silviu Verba

Dan Nita spunea...

Eee, apropo de asteptarile din anii `90 - pai ma uit acum ce arata la TV ca e la Universitate - cateva zeci de persoane - adica slabut slabut - cred ca este efectul la esecul Constantinescu - ce teapa am luat atunci - acu deja nu mai ma ambalez - sie pe mine inca mai ma intereseaza politica :)

Anonim spunea...

La 18.30, la Universitate!!! Let's kick some parlamentars ass!!!! (This in mass, but only mass could do it).

Acest mesaj circula... poate l-ati primit si voi.

Eu nu sunt din Bucuresti...din pacate...

Anonim spunea...

In 90 la Universitate era multa speranta ... acum nu mai exista...

Dan Nita spunea...

nu, ma refeream la 96 la Universitate si bucuria cand a castigat Conventia - de atunci a inceput sa se instaleze lehamitea cred eu - dupa bataia de joc care a fost intre 96 si 2000

Anonim spunea...

Da, dar cu lehamitea nu rezolvam nimic. Ei se imbogatesc si noi ne incercam ca prostii sa supravietuim....

Dan Nita spunea...

Ma uit la TV - sar de pe un post pe altul - si iar revin pe blog la ironia istoriei - va dati seama ? Vacaroiu ajunge presedinte interimar !!! fostul "beatman forever" al vacantei mare intra pe rabojul istoric al capilor tarii - vai

Anonim spunea...

As fi preferat sa fie Tariceanu in locul lui Gusa. Dar lasul ala o sa se ascunda dupa fusta lu' Patriciu!!

Anonim spunea...

Daca nu erau liberalii nu era presedinte Basescu.
Tarinceanu nu e asha popular dar pare un om de treaba si care isi face treaba. Dar unora le place Basescu ca seamana mai mult cu ei :) Rau si smecher.
De asta trebe emigrat din Romania. Aceeasi oameni si-au tot ales bine salvatorii si au respins oamenii cu minte.

Bunicul meu imi spunea: cu prostul sa nu te duci nici la cistig.
Sa le fie de invatatura de minte liberalilor.

Anonim spunea...

Nu e om de treaba.. e om de interes...

Anonim spunea...

Nu va ma lamentati sustinatori ai acestei tentative de presedinte. Maine, presedintele vostru nu isi va da demisia. Presupun ca acesta decizie va fi motivata de grija pe care o are pentru bietul popor roman, ca sa nu ramana in ghearele coruptilor din parlament si ai PSD-ului, de altfel fostii lui partasi la giumbuslucurile facute prin afaceri.
Dupa care la referendum este foarte clar ca nu se vor prezenta macar sa voteze numarul necesar de votanti pentru demitere, astfel incat ramane presedinte. Nu au cum sa se prezinte romanii la referendum ca multi din ei sunt la cules de capsuni si nu vor da bani pe transport sa se duca la vot, iar cei care sunt in tara nu vor vota pentru ca li s-a facut lehamite de toata golania si escrocheria afisata de intreaga clasa politica.
Astazi nu a fost decat un exercitiu de democratie. Care nu va avea si rezultat, dar este bine ca s-a inceput. Este prima data cand se arata tuturor ca se pot aplica toate posibilitatile legale. Poate maine, se va finaliza si primul dosar de coruptie adevarata, nu facaturile politice. Si atunci poate o sa mai am si eu speranta ca se va schimba ceva.
Si cu iesirea in strada ce urmariti? Sa nu ii creasca tensiunea presedintelui? Sa vada ca il mai iubeste si pe el cineva?Stati pentru asta. Dar numai atat. Sa nu credeti ca prin asta va impuneti punctul de vedere.

Anonim spunea...

Trist dar adevarat... "si io cu cine votez" ramane mereu valabil... GENIALUL Caragiale!

Anonim spunea...

Uite ca-si da demisia.... spre deosebire de RAZGANDEANU care va ramane ca "sluga lui Patriciu".

Dan Nita spunea...

DA - MARE CARAGIALE MARE MARE

Ma uit la 'manifestatia" de la universitate - Ce pot sa spun - Bravo - stiu ce merge la romani - de exemplu reactie, bunicamea imi da telefon aproape plangand: "Dane da la TV sunt milioane de oameni milioane ! Iesiti cu Basescu" :)) Degeaba ii spun ca si eu ma uit acolo si ca sunt doar cateva mii :))

SUS CARAGIALE - ESTI MARE STIMABILE

Dupa alaltaieri: "Imi dau demisia in 5 minute" acum rugat de public "Nu va dati demisia" " Nu va dati demisia!". Ce credeti ca va urma ?

Anonim spunea...

Ati vazut ca acum vor sa faca o lege care sa nu-i mai permita lui Basescu sa candideze? Ude esti tu, Tepes- Doamne?.........................