joi, 26 aprilie 2007

Intre nesimtirea multinationalelor si demagogia partidelor

Evenimentele curg unele dupa altele. Interesant. Insa cel mai important mi s-a parut in ultimele doua zile cel legat de nesimtitii de la Ernst and Young - stiam de la doua prietene care lucrasera acolo pana anul trecut care este regimul de munca si modul in care te trateaza compania insa sa moara un om a fost un adevarat dus rece. Urat, urat, urat. Am vazut reactii ceva de genul "domne pai putea sa-si ia concediu, sa-si ia pauza etc - A fost prea ambitioasa etc." - Oameni buni, lucrurile nu stau chiar asa. Din cate am auzit se merge pe principiu "Candidati la angajare avem destui asa ca nu ne intereseaza daca mai poti sau nu tu trebuie sa muncesti altfel zbori !". Absolut urat. De altfel, din cate am inteles, angajatii merg pe ideea de a rezista cativa ani pentru a-si face un CV tare - "fost angajat EY" - si apoi se duc spre alte zari. Totusi cred ca ar trebui sa existe o reactie din partea societatii.
Din pacate problema de mai sus nu e specifica numai EY - am o groaza de prieteni care si-au mutat casa la serviciu. Stau si ma intreb, oare merita pentru o vacanta de 2 saptamani in Jamaica pe an sa-ti distrugi sanatatea si familia ? Oare nu avem numai o viata ?
Daca pana acum priveam destul de prost sistemul francez cu fix 35 de ore de lucru pe saptamana prin lege - depasirea lor se face greu - acum incep sa ma gandesc ca poate nu e chiar asa o prostie, chiar daca economic duce la aparitia unor probleme.

Trecand la "viata politica" incepe sa ma enerveze din ce in ce mai mult demagogia si ipocrizia in crestere. Ca sa nu mai spun de aiurelile vehiculate - gen Parlamentul va interpreta dupa referendum ce se va intampla etc. Pai la o adica Parlamentul poate sa dea si lege sa ne radem toti in cap dar nu poate fi aplicata pentru ca incalca Constitutia. Asa ca toate discutiile acerbe in jurul prostiei de ieri mi se par aiurea. E cat se poate de clar, in momentul in care nu se prezinta jumatate + unul din alegatori rezulta ca referendumul este invalidat si cu asta basta, Basescu inapoi la Cotroceni si distractia continua.

A, si din fazele unde dai si unde crapa, va dati seama ce noroc pe PD si PLD daca se aplica princpiul invitarii in emisiunile TV a celor care sustin sau sunt impotriva demiterii lui Basescu in proportii egale :) Ce mana cereasca. Dat fiind ca sunt mai putini se vor vedea pe TV de parca sunt cel putin jumatate din electorat si un neica nimeni de pana mai ieri va deveni vedeta peste noapte in aceasta luna. Deja vad cum un tip de la PLD - fost sef la tinerii liberali parca - sare pe toate ecranele intr-o veselie.

Niciun comentariu: