duminică, 10 decembrie 2006

Bye Bye PSD

Bravul popor PSD si-a reales la congres Mircea Geoana-l in functia de sefulet. Parerea mea ca si-au cam semnat despartirea de guvernare pentru un timp indelungat. De ce ? Pai cred ca e evident: la noi populatia inca voteaza imaginea liderului si nu partidul iar ca imagine Geoana este zero - nu tu carisma nu tu idee pe ce lume traieste etc.
Cred ca oricat ar dori sa se arate leu paraleu Geoana nu va reusi decat sa ramana o marioneta in mainile celor care l-au propulsat la sefia PSD. Astfel ca acestia vor putea fi linistiti, chiar daca partidul se va duce din ce in ce mai in jos ei vor ramane acolo sus.
Nu-i plang pe psdisti pentru ca nu prea merita, insa sincer ma mir cum de lucruri atat de evidente din afara sunt asa de greu de vazut din interior.
Nu credeti aceasta ?

5 comentarii:

Nostrada spunea...

Nu cred. Ia in calcul alternativele:
1. Base- un cretin care dovedeste ca e mai potrivit pentru rolul de dictator decat cel de presedinte.

2. Tariceanu - neconvingator

3. Nastase? -Fumat.

Cred ca Geoana has as good a chance as any to become the next prez.

Dan Nita spunea...

Cred ca era mult mai bine pentru cresterea PSD sa fie in locul lui Geoana Oprescu.
Geoana imi aduce aminte de un magazin Mc Donald - americanizat cu toata falsitatea si faditatea care o aduce acest lucru.

+ ceea ce a pierdut PSD-ul; clar cu Geoana este ideea a ce sustine de fapt. Pana in 2005 imaginea era destul de clara, un partid al "saracilor, celor mai putin educati" etc - ori mister Geoana a venit cu ideea de a face din PSD un "partid social european" din care nu a iesit nimic. Acum nu mai reprezinta nici o idee care sa prinda la electoratul pe care ar fi trebuit sa-l aiba. Cu visuri de a copia in Romania si a castiga cu o "A treia cale" precum cea a lui Blair mie ca si-o vor lua in barba rau de tot.

Rezumand, cu Geoana PSD-ul nu are nici lider carismatic nici o idee care sa atraga alegatorii.

Bineinteles ca problemele de mai sus nu sunt specifice doar pesedeilor, dar fiind congresul lor de aceea am scris cele de mai sus. Sa-i luam de exemplu pe pedisti - daca nu ar fi Basescu ar reprezenta ei ceva ? Ce ?

Anonim spunea...

Pentru Said si... nu numai.
A fost regimul Iliescu. Toata lumea l-au criticat. A venit Constantinescu in urale. Apoi toata lumea l-a blamat punind in loc ... CE? Tot pe Ilici.
L-au dat jos si l-au pus in loc pe Basescu, care s-a declarat de la bun inceput ca este un om de actiune si asta incearca sa faca.
Realitatea este ca pe oricine vom avea in frunte, noi romanii tot il vom face troaca de porci. Asa suntem noi si ne meritam soarta. Cind e unul care nu face nimic, e pus doar de momâie in fruntea statului, il criticam ca de ce nu se implica (sub pulpana lui Iliescu a luat nastere si s-a dezvoltat pina la paroxism coruptia si baroniada. A venit Basescu si a inceput sa scuture sacul si iar e rau caci il suspectam ca vrea sa preia puterea absoluta. Noi romanii suntem si vom ramine vesnic nemultumiti. Daca nu face - de ce nu face, daca face - de ce face. Ne meritam soarta. Personal, desi nu apartin nici unei puteri politice, nu agreez politica de nici un fel, nu-mi place si nu-i vad rostul in afara de a crea niste locuri de munca bine platite pentru niste oameni care s-au catarat pina acolo. Dar noi Romanii ar trebui sa gindim mai mult cind facem aprecieri la adresa cuiva. Oricum Geoana ca si alti lideri ai PSD, si-au dat cu stingul in dreptul. Cind vrei sa faci ceva, lauda-te cu ceea ce faci tu sau ai facut bine si nu incercind sa arunci laturile in curtea vecina in speranta ca vei crea acolo troaca de porci in timp ce tu sa pari imaculat.

Anonim spunea...

Domnule Nita,

Politica se face in teritoriu..nu va mai raportati la ce vedeti dumneavoastra in presa centrala sau la modul in care "intelectualii" wanna be se raporteaza la politica, ca nu acolo conteaza.(by the way revista presei pe care o faceti se face doar la nivel central din ce am vazut...nu luati si pulsul tarii:))
Nu ma exprim cu privire la actualul presedinte sau la manierele de Neanderthal pe care le afiseaza constant, sau la imaginea de marioneta a lui Geoana..acestia conteaza mai putin in teritoriu, oamenii din plan local sunt elementul cheie, iar cine va fi credibil acolo va avea sanse mari de castig.

Dan Nita spunea...

Aveti dreptate ca o mare parte din politica se bazeaza pe teritoriu - sau cel putin asa ar trebui sa fie. Numai ca acum suntem din ce in ce mai mult in epoca politicii tv - alegerile generale si cele pentru presedintie se castiga pe televizor + mai ales in Romania pe carisma personajelor.

Da, din pacate nu am cum sa mai adaug la revista presei si sursele locale din lipsa de timp - pentru a face revista presei astfel cum este ea acum imi ia zilnic in jur de 4 ore si jumatate.