vineri, 2 martie 2007

Pagini horror despre Romania in "Memoriile" lui Hillary Clinton

Am citit luna trecuta memoriile lu` Bill Clinton - foarte interesante, mai ales in ceea ce spune despre relatia SUA-Romania - sau mai ales ce nu spune :) Astfel, despre Romania se pomeneste de trei ori - o data cand un muncitor imigrant roman ii spune ca il voteaza ca guvernator, alta despre un prieten al lui care infiase un copil roman si a treia in cateva cuvinte vorbeste ca a ajuns la Bucuresti si a fost la o manifestatie. "Haios" e ca respectiva manifestatie nu stiu daca mai tineti minte a fost una destul de mare - intre Romana si Universitate - si tin minte si acum remarca lu taica-miu ca "Trebuie sa fi fost impresionat profund Bill Clinton" :)) acu am vazut ca din partile partilor - avea alte pe cap, bugetul SUA, scandalul Whitewater etc. Din pacate probabil ca asa vom afla peste vreo 10 ani daca Bush reuseste sa-si scrie memoriile cam care este adevarul despre "Axa" Bucuresti-Londra-Washington pe care probabil ar trebui sa ii informam si pe americani ca exista :))

In sfarsit, vroiam sa zic de altceva dar m-am luat cu vorba. Sorry.

Am luat la citit si memoriile lui Hillary Clinton. Eeee, aici stam mai "bine", avem dedicate chiar 3 pagini. DAR CE PAGINI !! Ce credeti ca afla oamenii din toata lumea care citeste aceasta carte:

"Printre moştenirile lăsate de regimul comunist se numărau şi copiii bolnavi de SIDA, în număr din ce în ce mai mare. Ceauşescu interzisese controlul naşterilor şi avor­turile, insistînd asupra faptului că femeile trebuie să aducă pe lume copii pentru binele statului. Femeile mi-au povestit cum erau transportate în fiecare lună de la serviciu pentru a fi controlate de doctorii regimului, a căror datorie era să se asigure că nu foloseau contraceptive şi nu făceau întreruperi de sarcină. O femeie găsită însărcinată era supravegheată pînâ năştea. Nu mi-aş putea imagina o experienţă mai umili­toare: femei stînd la rînd şi dezbrăcîndu-se, aşteptîndu-i pe medici să le consulte sub ochii atenţi ai poliţiei. Cînd îmi apar poziţia în favoarea dreptului de a alege al femeilor, în dezbaterile despre avort din ţara noastră, mă refer adesea la România, unde sarcina putea fi supravegheată în numele statului, şi la China, unde i se poate pune capăt în mod forţat".

Ce parere are despre Romania poate viitoarea presedinta a SUA ! Bine de vina sunt cei care i-au povestit exagerat problemele.

Ce spuneti ?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Salut,

A descris exact cum era realitatea.
Controalele se faceau la cabinetul medical al intreprinderii, iar intr-un timp ( destul de scurt, nu stiu motivul ) controlau si fetele de liceu, incepand cu clasa a X-a.

Dan Nita ( coincidenta de nume )