miercuri, 14 martie 2007

Motiv aiurea impotriva lui Cioroianu

Sunt indignat - sincer - de modul in care este tratata de presedintie propunerea de numire a lui Adrian-Mihai Cioroianu la ministerul de externe. Ati auzit ce motivatie este data impotrica lui ? Ca este prea tanar si nu are experienta !!!!!!!

Mi se pare o motivatie nu numai ca total aiurea dar si ipocrita. Prea tanar ?! Pai hai sa vedem CV-urile ministrului care a fost pana acum si cel a lui Cioroianu - Ha, SURPRIZA - Cioroianu e nascut in `67 iar Ungureanu in `68 !!!! Atunci de ce l-a aprobat presedintele pe Ungureanu daca era chiar mai tanar cu un an decat Cioroianu ????????

Stati sa vedeti in continuare - cei doi se aseamana si mai mult ! Ce au absolvit ? Fiecare facultate de istorie devenind amandoi profesori in acest domeniu.

Aaaa, da, intr-adevar Ungureanu a lucrat la MAE si inainte dar de unde pana unde este o conditie ca cineva sa ajunga ministru numai daca a lucrat in acel minister ? Cred ca as putea da n exemple de mari ministrii de afaceri externe care nu au lucrat inainte in structura respectivului minister. Iar pe de alta parte ia uitati-va la activitatea celui "fara experienta" Cioroianu - sentaor si eurodeputat.

De ce nu se recunoaste sincer - domne presedintele are ceva personal impotriva lui Cioroianu si cu asta basta. Sunt suparat pentru ca modul in care nimeni din presa nu isi pune niste intrebari evidente face ca imaginea unui om sa sufere numai pe baza unor vorbe fara nici un fundament. Chiar era asa greu sa se compare Ungureanu si Cioroianu inainte sa vuiasca presa de cat de necopt este acesta din urma ?

Am scris acest post dupa ce am vorbit cu un prieten - nu prea interesat de politica - care m-a luat cu "Auzi pe cine vor sa puna aia la Afacerile Extern" si mi-a citat chestia cu tanarul si neexperimentatul.

Pai daca mergem pe "experienta" de ce nu se ia fiecare ministru si se analizeaza inainte sa aterizeze in scaunul ministerial daca a lucrat in respectivul minister. Si daca nu, sa zboare ! Nu e clar ca ar fi aberant ?

2 comentarii:

AMANDINA spunea...

Ce nu va e clar in legatura cu dl.Basescu, de va mirati ca a gasit aceste motivatii? Ce-ati fi vrut sa spuna, ca nu-l vrea pe el ci pe altul sau ca il voia pe Ungureanu in continuare? (vezi si revocarea acestuia din functie, facuta "ieri"...)

Dan Nita spunea...

Mi s-a parut evident pentru toata lumea ca motivatiile oficiale ale Cotrocenilor nu au nici o legatura cu realitatea si refuzul de a-l aproba pe Cioroianu tine de motive politice sau personale. Numai ca am postat aceasta chestiune vazand cum oamenii care nu urmaresc in mod constant politica chiar au inteles ca senatorul liberal este un "prea tanar" si un incompetent in materie externa - am avut socul sa aud aceasta de la un prieten.