joi, 1 noiembrie 2007

Penibilitatea penibilitatilor si nesimtirea nesimtirilor

Realitatea TV a lansat de cateva zile o emisiune axata pe candidatii la europarlamentare cu un format diferit de ce a fost pana acum in domeniu, format care, sincer, nu ma innebuneste din mai multe motive, dar care, probabil, are succes la public. Se bazeaza in principal pe interogarea candidatilor pe teme "europene" - acestea se pare ca variaza de la "Care capitala este situata in centrul geografic al Europei" (eu habar n-aveam de exemplu si nu prea stiu cine stia) la "Cine este Reprezentantul UE pentru PESC" si altele.

Bun, dupa cum spuneam, nu sunt de acord cu formatul emisiunii si de aceea le dau circumstante atenuante candidatilor de multe ori. Insa ce am vazut ieri - 31.11.2007 - m-a enervat profund. A fost dezvaluita o nesimtire din partea unui partid cat toate zilele - nesimtirea nu partidul :)

Despre ce este vorba. Unul dintre candidati era cel aflat pe primul loc pe listele Partidului Verde. Acesta - Lechner Michael Peter - este cetatean german. Departe de mine gandul de a condamna practica europeana de a permite candidaturi pentru PE celor care candideaza in alta tara membra decat cea de cetatenie. Insa mai penibililor cum imi aduceti mie - pe primul loc - un candidat care nu stie boaba de romana ? Boaba, zero, gaura, nada ! Adica nu ai si tu bunul simt ca daca te apuci sa candidezi in alta tara sa inveti cat de cat limba respective tari ?

Sa zicem ca l-au adus pentru ca era un geniu al politicii europene si domne` ne va ajuta pen ca ne va reprezenta. Dar baiatu era absolut varza - si nu stiu daca era macar ecologica. Cica intrebare "cand este ziua Europei ?", raspuns la domnul: "undeva prin iulie, aaa, nu, prin iunie" + calcare in strachini masiv ce reprezinta aceasta. Cine este ministrul mediului din Romania ? "Nu stiu". Adica reprezinti partidul ecologist si habar n-ai cine este ministrul mediului din tara unde candidezi ?

Pai bine mai factori de decizie ai acestui partid. Cum ati luat decizia sa-l puneti pe primul loc pe liste fratilor ? Sincer, sper ca macar ati luat niste bani pe care sa-i investiti in cauza ecologista pentru ca daca ati mers pe varianta "mama ce o sa spargem noi gura targului pentru ca aducem un german si toti romanasii o sa lesine de placere sa fie reprezentati de un vestic stiindu-se ca se innebunesc dupa orice papagal occidental care vine si isi bate gura prin Romania" sunteti sub orice limita in ochii mei si imi pare rau ca reprezentati o cauza la care chiar tin - cea ecologista !!!!

Sa va fie rusine ! Rusine ! Rusine !

Ok - hai ca i-ar m-am enervat ca aseara - emisiunea puteti sa o vedeti pe net la http://www.realitatea.net/emisiune_371_Tu-decizi.html

Asa ca un PS pot remarca si niste probleme la emisiune - partinirea de a care a dat dovada prezentatorul - uitati-va la cele trei emisiuni de pana acum si veti vedea cum candidatul PLD este tratat cu "domnule profesor in jos, domnule profesor in sus" in timp ce restul, chiar si profesori, sunt luati de sus si pe un ton inchizitorial - si credeti-ma ca respectivu gagiu a fost aproape la fel de varza ca neamtu.

Oricum e de laudat ca acorda o atentie serioasa europarlamentarelor in conditiile in care alte televiziuni nu fac acest lucru.