miercuri, 31 octombrie 2007

Povestea cavalerului uninominal

A fost odata ca niciodata, ca de n-ar fi nu s-ar povesti, o prea frumoasa tara, plina cu preafrumosi si buni-buni oameni. Si toti acesti oameni traiau la sate sau orase in armonie, nu tu o cearta cat de mica, nu tu ura nu tu injuraturi din 5 in 5 minute, nimic de genul acesta. Un singura napasta statea pe capul lor, clasa politica a zmeilor.

Zmeii erau toti rai-rai si urati si scuipau flacari pe nas, erau lenesi, hoti, mincinosi, sadici, le placea sa ia cate un bun-bun om si sa ii rupa mana, piciorul, o ureche, sa-i bage in ochi cuie cu vata aprinsa si cate si mai cate. Si era vai si amar de buni-buni oameni cu rai-rai zmei. Si nu stiau ce sa le mai faca pentru ca desi zmeii nu aparusera din neant ci se transformasera din buni-buni oameni in rai-rai zmei, oricat incercau sa-i transforme la loc nu mai reuseau.

Vazand buni-buni oamenii ca nu puteau sa o mai scoata la capat cu rai-rai zmeii, s-au adunat ei si s-au pus pe sfatuit. Si fiecare, asteptandu-si randul sa vorbeasca, necontrazicandu-se unu cu altul si gandindu-se cu totii la binele comun au propus cate o varianta ca sa scape de zmei. Era o placere sa vezi asa o armonie in comparatie cu atmosfera din lacasul zmeilor unde era intotdeauna cearta si razbel.

Si iata ca dupa ce au discutat ei timp de 7 zile si 7 nopti au ajuns cu unanimitate de voturi la o solutie. Sa-l cheme de peste mari tari pe cavalerul uninominal. Acesta cum auzi chemarea si incaleca pe calul lui alb, isi lua vesmintele lui albe, sabia lui de nea si in galop porni catre tara unde era dorit.

Ce primire ii facura oamenii buni-buni, cu flori, cu bucate alese, cu muzica si voie buna, in poieni, in sate, pe campuri si-n orase. Si era o sarbatoare de care se va vorbi si la mesele copiilor copiilor lor.

Cavalerul alb si fara prihana uninominal le asculta pasul celor care l-au chemat si cu mare grabire se arunca asupra salasului zmeilor. Acestia vazandu-l venind mai intai tremurara, apoi tipara apoi de voie de nevoie se inarmara si ei care cum putura si iesira in pragul salasului pentru a se apara. Insa nimic din acestea nu le fu de folos, cavalerul uninominal taia din ei de parca ar fi fost un taran cu coasa in lanul sau manos de grau. Nu trecu nici cat sa se ridice de 5 stanjeni soarele pe ceriu ca si zmeii fura infranti si alungati.

Vazand asta oamenii buni-buni au inceput sa topaie, sa se imbratiseze, sa cante si sa danseze. Si butelcile de vin fura desfacute si bucatele fura aruncate pe mese mari imparatesti la care fiecare sedea si se bucura.

Si-n locul zmeilor rai-rai fura pusi in salasul lor oameni buni-buni care nu mai semanau deloc in apucaturi cu acestia. Erau blanzi, necertareti, numai cu gandul la cum pot sa faca bine semenilor lor si alte cate atatea numai frumoase.

Si au trait pana la adanci batraneti toti oamenii buni-buni fara sa mai munceasca, fara sa mai aiba nici o problema cat ea de mica si fericiti, fericiti, fericiti, fericiti.

Si eu v-am spus povestea asa si am incalecat pe o sa.

luni, 29 octombrie 2007

Cum sa ne scarpinam cu piciorul drept la urechea stanga

Bun - Basescu a facut referendumul pentru a se implica in campania electorala si a sprijini PD-ul iar guvernul incearca sa demonstreze ca scuza presedintelui cum ca punerea la aceeasi data a ambelor evenimente va reduce costurile este doar o aiureala, asa ca se pregatesc sa faca sectii separate de votare si alte nazbatii. Eu ma gandesc insa ca poate publicul larg nu a constientizat acest lucru si din rupandu-mi-se sufletul de mila pentru guvern incerc sa-l ajut dandu-le ceva sfaturi gratis:

- introducerea prin lege a obligativitatii ca daca votezi pentru referendum sa nu poti sa votezi decat dupa un interval de 4 ore pentru alegeri, si invers. Preferabil, pentru a evita orice suspiciuni, voturile sa fie valabile doar daca sunt exprimate la un interval fix de 4 ore unul dupa altul - se poate rezolva simplu dotandu-se sectiile de votare cu suporturile de citit abonamentele RATB, iar alegatorii fiind obligati sa isi cumpere cartele programate in acest sens;

- instructarea reprezentantilor partidelor arcului guvernamental din comisiile de supraveghere de a purta tatuate pe frunte sau imprimate pe tricouri mesaje din care sa reiasa clar responsabilitatea lui Basescu pentru halimaiul iesit. Cred ca prezenta unor tarafuri la poarta sectiilor de votare care sa cante balade incriminatoare la adresa gestului presedintelui este o optiune viabila si demna de luat in consideratie;

- tot pentru a nu exista suspiciuni, obligarea folosirii numai a mainii drepte pentru alegerile europarlamentare si a mainii stangi pentru referendum. Consider ca ar fi indicat si ca, in cabinele de vot, alegatorii sa stea in piciorul stang cand voteaza pentru europarlamentare si in cel drept cand voteaza pentru referendum - acest lucru este avantajos pentru ca poate fi usor supravegheat de membrii comisiilor uitandu-se pe sub usitele sau perdelutele cabinelor de votare;

- o idee foarte buna si care ar lovi trei iepuri dintr-o data: prezenta slaba la vot, enervarea oamenilor pe cuplarea celor doua momente si scaderea poluarii, ar fi obligativitatea ca fiecare votant sa planteze in fata sectiei de votare cate un puiet de nuc pentru europarlamentare si mar pentru referendum - cu ocazia asta nu numai ca padurea ar ozonifica mediul ambiant dar va fi avantajos si pentru urmatoarele alegeri cand si mai putini alegatori se vor prezenta sa voteze datorita dificultatilor de penetrare a codrilor formati.

vineri, 26 octombrie 2007

Prima dezbatere TV pe europarlamentare

Prezentator -Bine ati venit la emisiunea "Alegerile europene" domnii mei.
Domnii lui - Va multumim pentru invitatie.
Prezentator- Dupa cum probabil stiti stimati telespectatori, astazi este prima zi a campaniei electorale. Incepand de astazi ne propunem sa va aducem in fata dumneavoastra, la aceasta ora de maxima audienta, reprezentantii partidelor angrenate in lupta electorala al carui sfarsit il vom vede pe 25 noiembrie. Dar sa-i dam drumul. Voi incepe cu reprezentantul PSD, domnul X-uleanu. Domnule X-uleanu, care sunt tintele pe care vreti sa le atingeti dupa alegerea dvs in parlamentul de la Strasbourg ?
X PSD - Sper sa fie de bun augur ca s-a inceput emisiunea cu un reprezentant PSD, se poate spune ca astfel a inceput campania televizata cu noi, care suntem principalul partid din Romania...
Y PD - Din opozitie poate...
X PSD - Din Romania draga Y, din Romania, ce doar, uitate in Parlament...
Y PD - In 2004 sa zicem dar acum...
Prezentator - Va rog domnii mei sa revenim la subiect
Domnii lui - Aveti dreptate.
X PSD - Revenind, trebuie sa spun, sa insist, sa arat ca doar in Romania se poate intampla un astfel de lucru, ca un presedinte al unei democratii sa poarte basca in timp ce se adreseaza....
Z PLD - Presedintele Basescu este perfect, este perfectiunea, basca lui este perfecta, este perfectiunea. Cum puteti sa faceti afirmatii de genul acesta...
V PNL - Individul Basescu, care a ajuns cum a ajuns, ca doar toti stim cum a ajuns....
Y PD - Fara jigniri colega fara jigniri
V PNL - Va rog sa nu mi va adresati cu astfel de apelative, ca nu am facut armata impreuna...
X PSD - Ceea ce ma face sa amintesc de contributia PSD la abolirea obligatiei serviciului militar, un pas pe care...
Prezentatorul - Va rog, as dori sa revenim la problematica acestor alegeri...
D PRM - Domnule prezentator. Trebuie sa atrag atentia ca aceasta chestiune a bastii presedintelui este fundamentala. Am reusit, prin informatiile venite din surse pe care nu le pot dezvalui, sa recunoastem prezenta unui complot bubulic legat de prezenta bastii presedintelui. Avem informatii clare ca aceasta va atrage atat falsificarea alegerilor cat si infrangerea nationalei noastre de fotbal la Sofia in meciul urmator. Va dati seama ca Piturca, un om pe care de altfel il respect si admir...
Z PLD - Termina domne` cu Piturca ! Presedintele Basescu este perfect, sublim, admirabil as putea spune. Basca presedintelui...
X PSD - Nu avea ce cauta acolo !! Nicaieri in Europa ! Nicaieri in Europa, numai in Romania se putea...
D PRM - Da suntem singura tara din lume in care...
Z PLD - E sublim domne, Il iubesc, il iubesc...
Prezentator - Pentru a calma spiritele care vad ca deja s-au incins as dori sa las pe cunoscutul analist politic W-ulescu sa puna concluziile acestei prime si interesante dezbateri europene. Va rog, domnule W-ulescu.
W - Multumesc. Observ cu durere ca previziunile pe care le-am facut inca de saptamana trecuta s-au adeverit. Prezenta bastii presedintelui va monopoliza dezbaterile. In loc sa discutam despre Parlamentul Europei si alegerea reprezentantilor nostrii in acesta, initiativele legislative pe care acestia le vor depune in el, relatiile acestuia cu celelalte institutii ale Uniunii precum Comisia sau Consiliul Europei etc stam cantonati in logica provincialista a Dambovitei noastre.
Prezentator - Va multumesc. Aici incheiem prima noastra emisiune electorala europeana. Va asteptam la aceeasi ora si maine seara pentru a dezbate subiectele europene ale campaniei. La buna vedere.

miercuri, 3 octombrie 2007

Rezultatul motiunii de cenzura

In urma votului din Parlament doar 220 de voturi s-au strans in favoarea ei - trebuiau 232 - asa ca desi Tariceanu pica de trei ani iata ca tot supravietuieste :)))