joi, 26 aprilie 2007

Intre nesimtirea multinationalelor si demagogia partidelor

Evenimentele curg unele dupa altele. Interesant. Insa cel mai important mi s-a parut in ultimele doua zile cel legat de nesimtitii de la Ernst and Young - stiam de la doua prietene care lucrasera acolo pana anul trecut care este regimul de munca si modul in care te trateaza compania insa sa moara un om a fost un adevarat dus rece. Urat, urat, urat. Am vazut reactii ceva de genul "domne pai putea sa-si ia concediu, sa-si ia pauza etc - A fost prea ambitioasa etc." - Oameni buni, lucrurile nu stau chiar asa. Din cate am auzit se merge pe principiu "Candidati la angajare avem destui asa ca nu ne intereseaza daca mai poti sau nu tu trebuie sa muncesti altfel zbori !". Absolut urat. De altfel, din cate am inteles, angajatii merg pe ideea de a rezista cativa ani pentru a-si face un CV tare - "fost angajat EY" - si apoi se duc spre alte zari. Totusi cred ca ar trebui sa existe o reactie din partea societatii.
Din pacate problema de mai sus nu e specifica numai EY - am o groaza de prieteni care si-au mutat casa la serviciu. Stau si ma intreb, oare merita pentru o vacanta de 2 saptamani in Jamaica pe an sa-ti distrugi sanatatea si familia ? Oare nu avem numai o viata ?
Daca pana acum priveam destul de prost sistemul francez cu fix 35 de ore de lucru pe saptamana prin lege - depasirea lor se face greu - acum incep sa ma gandesc ca poate nu e chiar asa o prostie, chiar daca economic duce la aparitia unor probleme.

Trecand la "viata politica" incepe sa ma enerveze din ce in ce mai mult demagogia si ipocrizia in crestere. Ca sa nu mai spun de aiurelile vehiculate - gen Parlamentul va interpreta dupa referendum ce se va intampla etc. Pai la o adica Parlamentul poate sa dea si lege sa ne radem toti in cap dar nu poate fi aplicata pentru ca incalca Constitutia. Asa ca toate discutiile acerbe in jurul prostiei de ieri mi se par aiurea. E cat se poate de clar, in momentul in care nu se prezinta jumatate + unul din alegatori rezulta ca referendumul este invalidat si cu asta basta, Basescu inapoi la Cotroceni si distractia continua.

A, si din fazele unde dai si unde crapa, va dati seama ce noroc pe PD si PLD daca se aplica princpiul invitarii in emisiunile TV a celor care sustin sau sunt impotriva demiterii lui Basescu in proportii egale :) Ce mana cereasca. Dat fiind ca sunt mai putini se vor vedea pe TV de parca sunt cel putin jumatate din electorat si un neica nimeni de pana mai ieri va deveni vedeta peste noapte in aceasta luna. Deja vad cum un tip de la PLD - fost sef la tinerii liberali parca - sare pe toate ecranele intr-o veselie.

luni, 23 aprilie 2007

Campania de demonstratii

Care inca nu prea exista - zic eu.
Nu stiu, poate ma asteptam eu la prea mult, dar dupa cat de incrancenate par lucrurile la TV si in presa, ma asteptam la ditamai demonstratia duminica. Asa mi s-a parut destul de mica dat fiind ca au fost adusi oameni de prin toata tara. Pe de alta parte stau si ma gandesc daca pentru o alta cauza s-ar fi adunat macar atatia. Oricum, pentru a-si legitima cat de cat demersurile de demitere a presedintelui si pesedeii ar trebui sa pregateasca o demonstratie macar la fel de mare pentru ca altfel risca sa apara in media numai transmisii in direct de la mitingurile pro-Basescu si sa se lase impresia ca toata lumea este cu el.

Oricum, ce inseamna sa vezi un lucru filtrat prin presa: chestia cu ce se intampla acum in Ucraina. Pana sa inceapa si la noi imi faceam imaginea a ceva stil Piata Universitatii din `90, acu sunt mult mai sceptic, dandu-mi seama ca daca strangi cateva sute de oameni sau o mie doua si transmiti non-stop din mijlocul lor pe tv lucrurile pot parea cu mult mai mari decat sunt. Zic asta vazand si reactia celor din jurul meu - v-am spus intr-un post anterior ca bunica-mea mi-a dat telefon sa ma anunte ca au iesit la Universitate "milioane de oameni" :)) iar sor-mea parea impresionata de demonstratia de aseara, care repet mie nu mi s-a parut chiar ca ar fi rupt gura targului.

Pana acum nu mi se par intr-o ofensiva puternica nici cei de la PSD - promiteau "Dezvaluiri" incendiare da cu ce au iesit ieri - ca Basescu ar fi ordonat verificarea sentintelor judecatoresti :))) oare nu isi dau seama ca asta chiar da bine in ochii populatiei ? Pentru ca oamenii vor vedea o astfel de initiativa ca un "Bravo domne`, uite ii verifica!" nu ca ceva negativ.

Aaa, si sa nu uit, daca dupa referendum Parlamentul il suspenda din nou si tot asa la infinit pentru ca legea permite ?

vineri, 20 aprilie 2007

Basescu nu isi da demisia

La ora 19 presedintele suspendat a declarat:

"o demisie ar fi accentuat criza politica si ar fi prelungit-o - din acest motiv + considerand ca un gest de fair play nu ar fi primit din partea majorittatii antiprezindetiale un raspuns similar am luat decizia ca cea mai buna solutie pentru Romania este referendumul"

Deci nu isi da demisia

Problema demisiei

Hehehe, vaz ca au inceput ca la jocul din fata blocului intre copii. Basescu a facut greseala sa ameninte cu "demisia in cinci minute" si acu ii sar in cap "Ai promis... ai promis... nu-i corect... tre sa-ti dai demisia acu!" :))
Parerea mea ca ar face o greseala sa isi dea demisia pentru ca referendumul poate fi sigur ca nu va da castig de cauza celor care doresc demiterea sa - nu de alta da nici macar nu se vor prezenta la referendum cati ar trebui sa zica "da" demiterii. Iar in ceea ce priveste alegeri anticipate pentru presedintie oricat de sigur era pana acu ceva timp cred ca ultimele evenimente il vor face sa se mai gandeasca o data. Trec peste votul zdrobitor din Parlament - care totusi, oricat s-ar vrea negarea reprezentativitatii acestui for ea exista - dar de exemplu priviti "manifestatia" de aseara - oricat de semiorganizata a fost nu a atras propriu-zis decat hai sa zicem 2-3000 de oameni - asta cu bataie - ori la cum se credea ca e de iubit de populatie probabil ca se astepta la o reactie mult mai mare - bine ar mai fi si scuza ca era joi seara dar cred ca a fost clar pentru toata lumea ca manifestatia nu a fost chiar asa spontana.

joi, 19 aprilie 2007

Ultima ora - Basescu a fost suspendat de Parlament

Sunt 322 pentru suspendare - 108 impotriva - 10 abtineri. Deci procedura de suspendare a fost aprobata de Parlament.